Založ si blog

Môže to byť ešte horšie ?! …

Naša krajina v mnohom pripomína Bermudský trojuholník. Stráca sa v ňom mnohé – naša suverenita, hrdosť občanov na vlastnú štátnosť, vládu a vládnych politikov, strácajú sa verejné finančné zdroje, neexistuje primerané dotovanie strát z obmedzujúcich opatrení pre pandémiu, neexistuje primeraná valorizácia platov a dôchodkov z dôsledku vysokej inflácie spôsobenej nie vojnou na Ukrajine ale tlačením stále väčšieho množstva peňazí ktoré spôsobilo ich prebytok čo rozpútalo zdražovanie energií a všetkého čo stým súvisí, stráca sa tým kúpi schopnosť hlavne strednej vrstvy ako hlavného nositeľa štátnych príjmov a silne tak chudobnie zvyšok ľudí všeobecne, neexistuje účinný spôsob realizácie investičných dlhov hlavne v oblasti infraštruktúry, mizne nezávislosť ekonomiky a jej schopnosť udržiavať v chode našu krajinu, miznú dane z našich zárobkov v bezodnej studnici štátnej mašinérie, neexistuje pravda právo a spravodlivosť ako základný predpoklad uplatňovania demokracie, stráca sa už aj tak značne zdecimovaná výsostne dôležitá a potrebná výzbroj našej armády a čo najhoršie začína sa do nenávratna vytrácať aj nádej, že raz bude lepšie. Jediné, čo sa nestráca je silná vrstva zbohatlíkov – oligarchov s miliardovými kontami, neschopní politici, ktorí zbohatli na náš úkor a naša kolosálna ľudská hlúposť pri neochote podieľať sa na veciach verejných aj na štátnej úrovni, čo umožňuje neschopným a bezcharakterným politikom, aby nás okrádali, klamali a manipulovali. Apatia, naivita a pasivita je práve to, čo od nás politici očakávajú.

Osuský už nie je najlepším krasorečníkom. Po včerajšej tlačovke sa ním stal hlboký podpriemer Heger. To, že dokázal po veľmi dlhom čase zo seba vychŕliť veľké množstvo viet ho ešte nedokáže urobiť aj dobrým rétorikom. Ukazuje sa, že okrem toho, že svojou návštevou Kyjeva chcel zakryť svoju zbabelosť z predchádzajúcej návštevy zástupcov Poľska, Česka a Slovinska, dokázal iba to, že bez obviňovania predchádzajúcej vlády a jej vrcholných predstaviteľov Fica Pellegriniho nevie ničím iným argumentovať. Pri kritike Ficovej dovolenky v exotickej krajine a drahej cesty súkromným tryskáčom opomenul, že obdobne ale za štátne peniaze a teda obludnejšie viacnásobne cestoval do takejto krajiny a Sulík, ktorý raz zobral so sebou aj dcéru, ale aj Čaputová so svojim milencom. Že išlo o krajiny, kde neexistuje demokracia, verejne sa popravuje masovo, vraždia sa a štvrtia mŕtvoly novinára, odsekávajú ešte aj v dnešnej dobe ruky za krádež, kde ženy nemajú takmer žiadne práva, to sa už Hegerovi do jeho pochybnej rétoriky akosi nepomestilo – zámerne. Takže, bolo by lepšie, ak sa vrcholový politik púšťa do ostrej polemiky mať aj trochu súdnosti a pozametať si najprv pred vlastným prahom a nie iba tak spakruky označovať Fica Pellegríniho za platených agentov Moskvy, keď je nad slnko jasné, že nielen on, ale takmer celá vládna koalícia vrátane Čaputovej cicala dlhodobo a ešte aj dnes cicia mlieko so značkou Made in USA.

Je niekoľko stupňov hodnotenia úrovne ľudskej inteligencie, nie som odborník na psychológiu či psychiatriu, no predpokladám, že doteraz najvyšší stupeň predstavuje kreténizmus. Avšak, ako sa javí, pre vládnu koalíciu tak ako pri Mendelejovovej sústave prvkov je zrejme ešte za kreténizmom niekoľko bielych neprebádaných miest. A to isté ak aj nie ešte dôležitejšie je aj jej hodnotenie v oblasti úrovne charakterov jej aktérov.

Takže nie je PATRIOT ako patriot – vlastenec. Tí naši akože patrioti našu krajinu už dávno zapredali cudzím záujmom. Systémy S – 300 inak omnoho lepšie ako tie dovezené a zapožičané systémy Patriot, budú možno chrániť životy a majetok Ukrajincov, ale kto ochráni naše životy a majetok, ak nám na chrbát začnú padať ruské rakety ? žeby nás ochránili naši hrdinskí neoliberálni politici svojou vlastnou hruďou ?! Zabudnite !!! Ak sa tomu neurobí rýchlo prietrž, bude to možno ešte horšie.

Apropó, silne so mnou zalomcoval výrok jedného vládneho politika, keď vyslovil prirovnanie – pracujúca chudoba. Je to iba silný dôkaz toho, kde nás až doviedla neoliberálna vláda svojou totálnou neschopnosťou, keď dôsledkom je vznik takejto novej spoločenskej vrstvy.

19,5 % …

25.03.2023

Podľa najnovšieho prieskumu volebných prefencii od agentúry median, dosiahol Smer – SSD skvelý výsledok – 19, 5 % a o päť percent prebehol konkurenčný Hlas – SD. Je to výsledok vysokej dôvery v politiku Roberta Fica a odpor voči nemastnej neslanej politike Pellegriniho, ktorý je síce skvelým rétorikom, veľa toho nahovorí, ale vyhýba sa úzkostlivo akejkoľvek [...]

Spravodlivosť v krvi …

18.03.2023

Kde sa vzali, tu sa vzali, odrazu na pódiu TB stáli – demokrati, Hegeroví demokrati. Bola doba, kdedy bolo tých samozvaných demokratov ako maku, bolo sa treba vyhradiť voči mafiánom a fašistom. Ozaj, najjednoduchší spôsob, ako sa stať antifašistom je iných označiť za fašistov, bez dôkazov s ignoráciou prezumpcie neviny – no takto jednoducho jednajú samozvaní [...]

Smrteľné nebezpečenstvo – PS …

06.03.2023

Už niw strana SAS je liberálnym strašiakom, po prevzatí predsedníctva mladým Šimečkom však dovŕšila svoju premenu na totálne radikálnu liberálnu politickú stranu. Veď je všeobecne známe verejné vyjadrenie novopečeného predsedu, že je tvrdým propagátorom jedného svetového superštátu, kde pre štáty, ktorých nosnou kostrou je štátoprávne usporiadanie na národnom [...]

nemecko, polícia, polizei

Nemecká polícia zastrelila muža, ktorý sa s mačetou vyhrážal v knižnici

23.04.2024 23:40

Podľa vyhlásenia bol tento muž polícii známy už skôr. Jeho motív vyhrážania sa v knižnici zatiaľ nie je objasnený.

Systém Patriot, PVO

Le Monde: Mnohé krajiny EÚ sa nechcú s Kyjevom deliť o svoju protivzdušnú obranu

23.04.2024 21:45

Šéfovia vlád jednotlivých krajín si dávali dobrý pozor, aby neurobili žiadny konkrétny sľub.

Izrael Palestína Gaza Hamas Rukojemníci Prepustenie

Vojna v Gaze trvá 200 dní. Izrael zosilnil údery, nariadil nové evakuácie na severe

23.04.2024 20:55

Ostreľovanie severu palestínskeho územia bolo za posledný deň jedno z najintenzívnejších od začiatku vojny.

USA Izrael Gaza univerzity protesty

Polícia zatýkala na pro-palestínskych protestoch na univerzite v New Yorku

23.04.2024 19:49

Biely dom antisemitské vyjadrenia počas študentských protestov na viacerých univerzitách slovne odsúdil.

jozefslavik22

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 86
Celková čítanosť: 205904x
Priemerná čítanosť článkov: 2394x

Autor blogu

Kategórie