Založ si blog

Dobrí a zlí …

Vo všeobecnosti sú ľudia dobrí a zlí. Tí dobrí sa usilujú o presadzovanie dobra a bojujú proti zlu v akejkoľvek podobe, no a tí druhí – zlí zas bojujú proti dobru. pretože na páchanie dobra nemajú ten povestný “ karakter „. Takže, liberálna demokracia išla v tomto zmysle ešte ďalej a voči imaginárnym “ zlým ľuďom “ čo akosi nedokážu stráviť ich “ jedinečnú a takmer vo všetkom neomylnú udeológiu “ stačila pozmeniť aj definíciu liberalizmu, ktorý delí na ľavý a pravý. A dokonca to liberáli vyšperkovali ešte viac tým, že na tú ľavú stranu zaradili komunistov, socialistov, sociálnych demokratov a dokonca aj fašistov a na tú pravú stranu iba seba v podobe moderného kapitalizmu. Takže liberáli ako sa zdá v tom majú jasno a preto si berú právo bez škrupulí všetkých okrem seba označovať za fašistov. a seba za demokratov. Kto sú teda fašisti a kto demokrati ?

Najuznávanejšia definícia fašizmu podľa Rogera Griffina : Je to druh modernej politiky, ktorej ašpiráciou je vytvorenie totálnej revolúcie v politickej a spoločenskej kultúre určitého národného alebo etnického spoločenstva. Ide o vnímanie obdobia dekadencie a degenerácie a nutnosti dať priestor znovuzrodeniu a regenerácie v post – liberálnom novom svetovom poriadku. Adolf Hitler sa síce videl vo fašizme, ale od neho prevzal iba zdravicu so zdvihnutou rukou a pozdravom Heil Hitler !

Ale späť k názvu fašizmus, definícia jasne hovorí, čo je vlastne ten fašizmus, určite to nie je ten, ktorý stále sídli v hlavách ľavičiarov a liberálov. Moderný fašizmus je bez krvi. Naši politici a nielen oni si to náramne mýlia práve s fašizmom, ktorý praktizoval Hitler v Nemecku ako národný / nacionálny / socializmus – nacizmus. Je ale pravdou, že keď sa Mussolini pripojil ku koristníckej krvavej vojne hitlerovského Nemecka, zmenil sa vlastne jeho fašizmus za nacizmus. Naši politici sa navzájom dokážu do nemoty okiadzať fašizmom a to bez toho, aby poznali, čo to vlastne v súčasnosti moderný fašizmus je. No ak sa cez to všetko nedokážu od takéhoto spôsobu politického boja odosobniť, mali by veľmi silne zvažovať, čo vypustia zo svojich úst. Sám sa divím, že Kotlebovci či členovia strany Republika sa doteraz nedokázali osmeliť a právne napadnúť také to osočovanie.

Hlasovanie o protiinflačnej pomoci viac ako doteraz rozdelili nielen politikov, ale ako sa zdá aj širokú laickú či odbornú verejnosť. Pomaly už ani nejde o to, či Matovič niečo dáva / rodinám s deťmi /, alebo berie či aj nedáva / ZMOSU či ostatným ľuďom /, ale skôr o to kto má aké politické tričko a za koho vlastne kope. NO hádam najviac rezonuje akýsi novotvar, ktorý môže napadnúť iba toho, čo považuje ostatných za hlupákov a sám je vlastne kandidátom na idiot a čuduj sa svete, jeho nápad ašpiruje aj na zápis do Guinessovej knihy rekordov : Matovič rozdelil fašistov na dobrých a zlých. No takéto niečo sa môže zrodiť iba v jeho hlave ! Matovič schváleným zákonom o protiinflačnom balíku iba ešte viac rozoštval verejnosť a jeho drísty o tom, že s nikým nerokoval a ani sa s nikým o podpore pri hlasovaní nebavil neverí možno ani on sám.

Politici si z nás robia stále iba dobrý deň a som skutočne na pochybách či politici, podľa toho ako sa správajú a konajú sú ešte vôbec svojprávni / teda pre spravodlivosť hlavne tí koaliční /.

19,5 % …

25.03.2023

Podľa najnovšieho prieskumu volebných prefencii od agentúry median, dosiahol Smer – SSD skvelý výsledok – 19, 5 % a o päť percent prebehol konkurenčný Hlas – SD. Je to výsledok vysokej dôvery v politiku Roberta Fica a odpor voči nemastnej neslanej politike Pellegriniho, ktorý je síce skvelým rétorikom, veľa toho nahovorí, ale vyhýba sa úzkostlivo akejkoľvek [...]

Spravodlivosť v krvi …

18.03.2023

Kde sa vzali, tu sa vzali, odrazu na pódiu TB stáli – demokrati, Hegeroví demokrati. Bola doba, kdedy bolo tých samozvaných demokratov ako maku, bolo sa treba vyhradiť voči mafiánom a fašistom. Ozaj, najjednoduchší spôsob, ako sa stať antifašistom je iných označiť za fašistov, bez dôkazov s ignoráciou prezumpcie neviny – no takto jednoducho jednajú samozvaní [...]

Smrteľné nebezpečenstvo – PS …

06.03.2023

Už niw strana SAS je liberálnym strašiakom, po prevzatí predsedníctva mladým Šimečkom však dovŕšila svoju premenu na totálne radikálnu liberálnu politickú stranu. Veď je všeobecne známe verejné vyjadrenie novopečeného predsedu, že je tvrdým propagátorom jedného svetového superštátu, kde pre štáty, ktorých nosnou kostrou je štátoprávne usporiadanie na národnom [...]

Jaroslav Slašťan, Zásahový tím pre medveďa hnedého

Nebol to hon na čarodejnice. Medvedica v Mikuláši bola skutočným rizikom, hovorí šéf zásahového tímu

29.03.2024 06:00

K ľuďom sa samica, ktorá útočila v metropole Liptova, približovala pravidelne. Tvrdia to členovia zásahového tímu. Pri jej monitorovaní použili špičkové drony.

Babiš, Pavel

Politológ: Pavel asi Korčoka nepodporí, Babiš chváli Pellegriniho, ale cieli na vlastných voličov

29.03.2024 06:00

Ako vyzerajú vzťahy Česka a Slovenska pred prezidentskými voľbami? Pre Pravdu to vysvetlil český politológ Josef Mlejnek.

putin, kim

Putin podal Kimovi pomocnú ruku: Zablokoval dohľad OSN nad sankciami voči KĽDR

28.03.2024 22:10

Kroky Ruska podľa hovorcu amerického ministerstva zahraničných vecí Matthewa Millera "cynicky oslabujú" medzinárodný mier

Juraj Blanár

Blanár: Vstup do NATO bol významný krok, potvrdzujúci váhu aj dnes

28.03.2024 21:53

Aliancia je predovšetkým obranná a mierová organizácia, zdôraznil minister.

jozefslavik22

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 86
Celková čítanosť: 203574x
Priemerná čítanosť článkov: 2367x

Autor blogu

Kategórie