Založ si blog

Veľkí malí ľudia …

Sú medzi nami, deň čo deň sa s nimi stretávame a nestačíme sa popritom čudovať, čo sú to vlastne za ľudia, keďže si o sebe myslia, že sú niečo viac ako tí ostatní. Ak ich intelekt nedosahuje to, o čom sa snažia presvedčiť svoje okolie, obvykle o nich hovoríme, že na to nemajú, alebo, že sa nekriticky o sebe vyjadrujú, alebo jednoducho že podľahli vlastnému šarmu. Je to o to dramatickejšie, ak sa takíto veľkí malí ľudia presadia aj politicky či inak a čo horšie, ak sú na pozíciách, kde majú moc. Potom je už toho akurát moc.

Peter Nárožný, skvelý český komik, keď začínal svoju kariéru, tak aby sa presadil značne karikatúroval osobnosť človeka tým, že vystupoval ako nejaký pojašenec s trhavými pohybmi, zmätočným konaním a nepríčetnými pohľadmi, ešte že to iba hral. No sú veľkí malí ľudia čo to nemusia hrať lebo takými sú a takých často vidíme medzi vrcholovými politikmi. Podľa jasu očí sa dá celkom poľahky rozpoznať inteligencia človeka. No niečo iné je, ak tie očí sršia hnevom, spolu s ostrým pohľadom, čo môže byť aj niečo iné ako vysoká inteligencia a to niečo iné možno nazvať aj šialenstvom. Len si spomeňme na Adolfa Hitlera a jeho vášnivé prejavy, ktoré dokázali postupne zglajchšaltovať celý nemecký národ a čo potom nasledovalo. Našlo by sa medzi vládnymi politikmi niekoľko takýchto negatívnych vzorov, ale to je už úloha pre psychológov či psychiatrov.

Nuž, nájde sa aj jeden taký veľký malý muž, čo nevie pochodovať, nevie strieľať, nevie v pozore stáť, no a volajú ho P…. N.. .

19,5 % …

25.03.2023

Podľa najnovšieho prieskumu volebných prefencii od agentúry median, dosiahol Smer – SSD skvelý výsledok – 19, 5 % a o päť percent prebehol konkurenčný Hlas – SD. Je to výsledok vysokej dôvery v politiku Roberta Fica a odpor voči nemastnej neslanej politike Pellegriniho, ktorý je síce skvelým rétorikom, veľa toho nahovorí, ale vyhýba sa úzkostlivo akejkoľvek [...]

Spravodlivosť v krvi …

18.03.2023

Kde sa vzali, tu sa vzali, odrazu na pódiu TB stáli – demokrati, Hegeroví demokrati. Bola doba, kdedy bolo tých samozvaných demokratov ako maku, bolo sa treba vyhradiť voči mafiánom a fašistom. Ozaj, najjednoduchší spôsob, ako sa stať antifašistom je iných označiť za fašistov, bez dôkazov s ignoráciou prezumpcie neviny – no takto jednoducho jednajú samozvaní [...]

Smrteľné nebezpečenstvo – PS …

06.03.2023

Už niw strana SAS je liberálnym strašiakom, po prevzatí predsedníctva mladým Šimečkom však dovŕšila svoju premenu na totálne radikálnu liberálnu politickú stranu. Veď je všeobecne známe verejné vyjadrenie novopečeného predsedu, že je tvrdým propagátorom jedného svetového superštátu, kde pre štáty, ktorých nosnou kostrou je štátoprávne usporiadanie na národnom [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

jozefslavik22

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 86
Celková čítanosť: 206229x
Priemerná čítanosť článkov: 2398x

Autor blogu

Kategórie