Založ si blog

Tušenie nemysliteľného …

Nie som priateľom žiadnych konšpiratívnych teórií, málo sledujem alternatívne médiá, nepodlieham vplyvu žiadnych ideológií, no cez to všetko si dokážem urobiť svoj vlastný názor na deje, konania ľudí a vzájomné súvislosti. Vo svojich blogoch sa neustále snažím ľuďom otvárať oči, aby dospeli individuálne k univerzálnej pravde, ktorá existuje, iba ju v sebe musí každý nájsť. Akákoľvek ideológia má iba jedno poslanie – zmanipulovať myslenie človeka tak, aby konal v jej mene. Takým prostriedkom ideológií k tomu je vlastne politika. Aby sa to mohlo aj zrealizovať je teda prostriedkom politiky straníckosť – partokracia. Ale to si hlavne pri voľbách ľudia nie celkom dobre uvedomujú. Mark Twain, americký spisovateľ, inak celkom dobrý glosátor to veľmi výstižne vyjadril vo svojom výroku takto : “ Ak by voľby mohli niečo zmeniť, politici by ich nedovolili. “ A tu je pes zakopaný, žiadny politik a obzvlášť tí “ naši “ nikdy nedovolia, aby sa zmenil absolútne nedemokratický volebný zákon pri voľbách do NR SR, kde sa rozhoduje o všetkom bytí a nebytí s priamym dopadom na riadenie štátu a život ľudí.

1984. Toto číslo mal na svojom rúšku vyznačené aj Kotleba, keď s ním prebiehal súdny proces za obvinenie, že dával finančnú podporu niektorým rodinám vo výške 1488 Eur. Toto číslo vraj bolo poukázaním na fašistickú či dokonca nacistickú ideológiu. Proces prehral, osobne sa domnievam, že Kotleba tým číslom 1984 chcel verejnosti poukázať na román Georga Orwella , britského novinára “ 1984 „, ktorý vyšiel v roku 1949 a pojednával svojim obsahom o fikcii o ľudskej spoločnosti, ovládanej rôznymi ideológiami, ktoré absolútne odoberali ľuďom vlastné myslenie a konanie pod rôznymi trestami. Obávam sa, že to bolo v prípade Kotlebu iba prachobyčajné pózerstvo, aj keď obsah tohto románu je pre ľudí v mnohom vysoko poučný aj v súvislosti so súčasným dianím a to nielen u nás, ale aj v celom svete. Takže neoliberaliznus, neobolševizmus, neokomunizmus, neosocializmus či aj neosociálna demokracia sú možno iba skrytým pokračovaním Orwellovej fikcie v románe “ 1984 „. Z tohto uhla pohľadu by to malo byť akýmsi mementom pre ľudí všeobecne, že aj keď pod rúškom akože demokracie sú obyčajní, slušní a dobrí ľudia stále kdesi za dverami, keď ich aj Orwell vo svojom románe označuje iba za “ nejakých “ 85 %, tých, čo sú na večnosť odsúdení iba na prácu. Ten zvyšok, to sú rôzni zbohatlíci, milionári, multimilionári, miliardári a zbohatnutí politici, ktorí išli do politiky iba preto aby mali moc a peniaze – poväčšine z radov neschopných uživiť sa iným poctivejším spôsobom. Vôbec sa nepomýlim, keď poviem, že od novembra 1989 neurobili pre ľudí nič dobrého a ak, tak iba pre seba, svoje rodiny a kamarátov či známych. Toto je tá skutočná orwellovština ako vyšitá, nenadarmo sa hovorí, že politika je špinavá záležitosť. Ak by mal byť niekedy iná, tak iba v prípade, že sa niekedy uplatní priama demokracia.

Vojna je pokračovaním politiky inými prostriedkami. Prečo vlastne vznikajú vojny ? Naporúdzi je viacero odpovedí, určite medzi nich patria mocenské a imperiálne záujmy , ale aj boj materiálne zdroje a hlavne o boj ideológii. Ideológie však nezabíjajú, zabíjajú ľudia o čom svedčí aj prebiehajúca vojna na Ukrajine. Ako presvedčený demokrat a humanista odsudzujem agresiu Ruska voči Ukrajine, keďže tam zomierajú okrem vojakov aj bezbranní civilisti a sú ničené civilné obytné budovy a infraštruktúra. Nech je už príčina tejto vojny akákoľvek, naša civilizácia to v tomto XXI. storočí nemala pripustiť, zlyhalo nielen OSN ale j celé ľudské spoločenstvo a to napriek tomu, že susedné krajiny súcitili s ukrajinskými utečencami, ktorých je už niekoľko miliónov a pomaly sa stávajú v takýchto krajinách veľkou príťažou. Je teda hlavne na OSN, aby urobila všetko preto, aby sa vojna na Ukrajine konečne ukončila a zavládol mier.

Pomaly ale isto sa prepadáme s prispením neoliberálnej politiky EK a neoliberálnej vlády SR na samé dno prosperity a stávame sa tak členmi najchudobnejších štátov EÚ – európskymi žobrákmi. Najmarkantnejšie je to vidieť na stále sa zvyšujúcich cenách energií, potravín všetkého potrebného pre život za situácie, keď štát ľuďom nepomáha preklenúť pokles ich životnej úrovne, ale aj na našej armáde, keďže darovaním munície, zbraní a zbraňových systémov bez náhrady sme plne odkázaní na pomoc cudzích armád, naposledy aj na stíhačky F – 16 vo výzbroji poľskej armády, ktorá má nimi ochraňovať naše nebo, pretože naše stíhačky Mig – 29 sa už pripravujú na odoslanie do Ukrajiny. Slabým a bezmocným treba pomáhať, ale nie spôsobom, ktorý zaváňa ohrozovaním samých seba.

Naša krajina tým mocným sveta akosi prekáža a preto bola zrejme vybraná ako experiment zničenia existencie jej štátnosti, keďže vládna moc nemá záujem podporovať nič, čo by mohlo našu krásnu krajinu udržať aj v týchto ťažkých časoch ako sa hovorí nad vodou, ale naopak robí všetko preto, aby bohatí ešte viac bohatli a chudobní ešte viac chudobneli a to sa týka aj v širšom meradle v absencii akejkoľvek účinnej pomoci nielen tým, čo poctivo pracujú, ale aj dôchodcom. Neoliberálna koaličná vláda si neuvedomuje, že účinná pomoc všetkým ako sa to deje v okolitých krajinách je vysoko potrebná, pretože ak sa stredná vrstva prepadne do chudoby, jej kúpna sila dramaticky poklesne tak, že to značne pocíti aj štát na svojich príjmoch. Buď to liberáli u nás pri riadení štátu nedokážu robiť lepšie, alebo a to je horšie, to tak na príkaz do EK robiť musia. Čo ešte horšie musí okrem zatvorenia Fica a spol. musí ešte prísť, aby sme pochopili, že už hlbšie sa nedá klesnúť.

A to všetko je tušenie nemysliteľného …

19,5 % …

25.03.2023

Podľa najnovšieho prieskumu volebných prefencii od agentúry median, dosiahol Smer – SSD skvelý výsledok – 19, 5 % a o päť percent prebehol konkurenčný Hlas – SD. Je to výsledok vysokej dôvery v politiku Roberta Fica a odpor voči nemastnej neslanej politike Pellegriniho, ktorý je síce skvelým rétorikom, veľa toho nahovorí, ale vyhýba sa úzkostlivo akejkoľvek [...]

Spravodlivosť v krvi …

18.03.2023

Kde sa vzali, tu sa vzali, odrazu na pódiu TB stáli – demokrati, Hegeroví demokrati. Bola doba, kdedy bolo tých samozvaných demokratov ako maku, bolo sa treba vyhradiť voči mafiánom a fašistom. Ozaj, najjednoduchší spôsob, ako sa stať antifašistom je iných označiť za fašistov, bez dôkazov s ignoráciou prezumpcie neviny – no takto jednoducho jednajú samozvaní [...]

Smrteľné nebezpečenstvo – PS …

06.03.2023

Už niw strana SAS je liberálnym strašiakom, po prevzatí predsedníctva mladým Šimečkom však dovŕšila svoju premenu na totálne radikálnu liberálnu politickú stranu. Veď je všeobecne známe verejné vyjadrenie novopečeného predsedu, že je tvrdým propagátorom jedného svetového superštátu, kde pre štáty, ktorých nosnou kostrou je štátoprávne usporiadanie na národnom [...]

Russia Ukraine

Zničme Rusom Krymský most, ozýva sa opäť z Kyjeva. Príde úder naraz zo vzduchu aj z mora?

24.04.2024 10:00

Aké zbrane by Ukrajinci potrebovali, aby udreli na most ponad Kerčský prieliv? Možno nielen rakety, ale aj bezpilotné lietadlá a námorné drony.

znásilnenie. násilie, týraná žena,

Amnesty: Situácia v oblasti ľudských práv na Slovensku sa v roku 2023 nezlepšila

24.04.2024 09:14

Slovensko ani v minulom roku neratifikovalo Istanbulský dohovor.

nevidiaci, Levoča

Nevidiaci v dnešnom svete: ohrozuje nás čoraz viac nástrah a prekážok

24.04.2024 09:00

Zrakovo postihnutí vyzývajú projektantov a investorov verejných projektov, aby sa na svoje diela dívali aj z pohľadu ľudí bez zraku.

veliteľská budova, Banská Bystrica

Pôsobili v nej povstaleckí hrdinovia Golian a Viest. Veliteľskú budovu rezort obrany vynoví za takmer 13 miliónov

24.04.2024 07:00

Je dôležitou súčasťou našej histórie a zaslúži si pozornosť, zhodujú sa Banskobystričania pri pohľade na tamojšiu pamiatku v podobe Veliteľskej budovy.

jozefslavik22

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 86
Celková čítanosť: 205956x
Priemerná čítanosť článkov: 2395x

Autor blogu

Kategórie