Založ si blog

Doba temna …

Je to smutné konštatovanie, ale od nástupu neoliberálnej vlády neprerušovane neustále žijeme v akejsi zotrvačnosti, bez akýchkoľvek nádejí na svetlejšie zajtrajšky. Žijeme teda v dobe temna. Spoločnosť úplne paralizuje totálna neschopnosť vládnej koalície urobiť čokoľvek pozitívne, čo by sa aj keď iba náznakom mohlo považovať za niečo, čo by mohlo byť na prospech ľudí v našej krajine, v prospech spoločnosti a politiky ako takej a v neposlednom rade v prospech našej ekonomiky a zodpovedne obhospodarovaných toľko omieľaných verejných financií bez nejakých veľkého zadlžovania nášho štátu.

Obranná zmluva. Verejnosť sa stále viac a viac dozvedá o podrobnostiach tejto zmluvy, ktoré jednoznačne vypovedajú, že nám niekto chce za každú cenu za judášskych 100 miliónov Eur predať cudzím záujmom našu krajinu na dlhých desať okov bez možnosti jej skoršej výpovede. Zmluva nie je dostatočne právne ošetrená a preto je ako nejaká nášlapna mína, ktorá môže kedykoľvek vybuchnúť v čomkoľvek. Najnovšie sa MO SR vyjadrilo o námietkach GP SR, že im to ani príslušne nepatrí a že GP ani nemá odborníkov, ktorí by mohli takúto zmluvu dostatočne odborne oponovať. Naď a spol. akosi pozabudli, že si môže k odbornému výkladu prizvať vojenských odborníkov, čo sa určite aj udialo. MO SR akosi nechalo bez povšimnutia aj fakt, že sa po právnej stránke negatívne vyjadilo aj niekoľko sudcov a právnikov. Naopak velebenie Naďa s Korčokom iba potvrdzuje to, aké obludné je presadzovanie cudzích záujmov na úkor vlastnej krajiny. Takéto počínanie nemá nič spoločné s vlastenectvom alebo patriotizmom a už vôbec nie s pocitom hrdosti za slovenský národ, ostatné národnosti a etnika, keď tým vlastne degradujú nielen našu štátnosť, suverenitu a celistvosť nášho územia, ale aj ľudí, ktorí v našej krajine žijú. Niekto radikálnejší ako ja by takéto snahy o výpredaj vlasti cudzím záujmom ohodnotil možno ako aj vlastizradu. Nie je na mieste spodobňovať tú zmluvu so zmluvou, ktorú síce predchádzajúca vláda vypracovala, ale na upozornenie strany SNS ani nikdy neposunula do ďalšieho schvaľovacieho procesu. Takéto spodobovanie môže vysloviť iba kretén s mínusovým IQ.

Miloslavov a šikana. Aj v prípade tejto kauzy sa deň za dňom dozvedáme o obludnosti, bezcitnosti a šikane spojenej aj s mučením chránenej osoby 14- ročnou dievčinou, ktorej matka je príslušníčkou PZ SR a ktorá bola pravdepodobne aj vedúcou osobnosťou bandy mladistvých, ktorý už dlhší čas terorizovala svoje okolie a to nemohlo a nemalo újsť pozornosti starostu obce, čo v zastúpení starostu jeho zástupkyňa doslova bagatelizovala. Šikanu robia iba zlí a bezcharakterný ľudia a je úplne jedno či medzi mladistvými, alebo dospelými, vždy je to v rozpore so zákonom a slušnými mravmi. V našej rodine sme mali a ešte aj máme príslušníkov PZ SR a tí tak isto potvrdzujú, že tento element anti morálky je veľmi rozšírený v spoločnosti, ba čo viac je rozšírený aj vo vnútri PZ SR, keďže tých s ohybnými chrbátmi, pretože nie sú inak odborne spôsobilí, súčasná vládna moc bytostne potrebuje, pretože aj keď šikanujú tých schopnejších, iba vydierateľní policajti sú aj ochotní urobiť čokoľvek, aj prekračovať zákon a morálku. Šikana a ponižovanie ľudskej dôstojnosti bude v spoločnosti strašiť dovtedy, pokiaľ štátna moc nenájde spôsob jej eliminovania a potierania.

Referendum. Referendum je stále na pretrase a témami týchto dní. Obe najsilnejšie opozičné strany sa nevedia dohodnúť v tomto smere na spoločnom postupe, akoby im ostávalo na zorganizovanie petičnej akcie ešte dosť času, ale čas je neúprosný a akékoľvek zdržiavačky tu veci nepomôžu. Smer – SSD sa snaží zo všetkých síl zorganizovať v čo najkratšom čase referendum, ale naopak Hlas – SD sa vydal opačnou cestou, zrejme sa chce nejakým spôsobom ideologicky oddeliť od Smeru – SSD, to je ale chyméra, pretože sú obe strany ideologicky úplne rovnaké, líšia sa možno iba tým, že Hlas – SD sa tvári akoby nemala nič spoločne s prehreškami Ficových vlád, no a to iba prefarbením vývesného štítu asi nestačí. Aj niektoré vyjadrenia Pallegriniho sú v rozpore s ich opozičnou politikou, keďže jak on , tak aj strana Hlas – SD súhlasí s mnohými návrhmi koalície. Tiež ma vyrušuje, že táto strana hodlá najprv využiť bežný zákonný postup cez návrhy vládnej koalície alebo návrh Kollára vo vzťahu ú úprave Ústavy SR pre konanie predčasných volieb alebo skrátenia volebného obdobia poslancov NR SR a až potom, ak to nebude priechodné sa hodlá Hlas – SD pripojiť k iniciatíve na znovuobnovenie referenda s využitím 600 tisíc podpisov zo zmareného referenda prezidentkou. Tiež nie je zrejme správne do referendových otázok zapracovať aj niektoré sociálne požiadavky Hlasu – SD, keďže sa tým môže skomplikovať celý proces zbierania podpisov pretože nie všetci ľudia to správne pochopia a naviac to môže byť aj zámienkou na ďalšie zmarenie referenda. Môj osobný názor je ten, že by mali byť referendové otázky čo najjednoduchšie a konkrétne zamerané iba na konanie predčasných volieb, poťažne aj na názor ľudí na obrannú zmluvu s USA. Sociálne a iné oprávnené požiadavky od ľudí by ale mali opozičné strany prednostne zapracovať do svojich predvolebných programov. Upozorňujem znova na skutočnosť, že ani úspešné referendum ešte netvorí základ k tomu, aby sa mali ľudia lepšie. Všetko, čo obyčajných, slušných a dobrých ľudí trápi by si mali najme opozičné strany zobrať za svoje a mať to vo svojich predvolebných programoch, inak to opäť skĺzne do toho porekadla: “ Vyhraj voľby a môžeš všetko „.

Voľby a volebný zákon. V minulých dňoch som zaznamenal dve iniciatívy na zmenu volebného zákona. ZMOS ústami jeho hovorcu Kaliňáka vyslovil návrh, aby sa pre voľby do NR SR zmenil jeden volebný obvod aspoň na osem, podľa krajov, aby sa tak mohli presadzovať aj regionálne záujmy. Primátor Nitry Hatala tiež žiada niečo v podobnom zmysle. No to ale pri stávajúcom zákone volieb do parlamentu nie je možné aj keď naša Ústava SR už vo svojich úvodných preambulách takúto možnosť, aby mohli kandidovať aj fyzické osoby ako u obecných a krajských voľbách pripúšťa. Ústava SR ak hodlala naša krajina začať budovať demokraciu, musela kopírovať Medzinárodný dohovor o ľudských právach a slobodách, kde by sa akékoľvek voľby mali konať slobodne, buď ako zastupiteľskú demokraciu, alebo priamu demokraciu voľbou fyzických osôb, keď sa nevylučuje ani kombinácia zastupiteľskej a priamej demokracie v prechodnej dobe, alebo aj natrvalo, čím sa z politického boja politické strany nevylučujú, iba spôsob voľby sa líši. A to tak, že jak fyzické osoby / nezávislí kandidáti /, tak aj členovia politických strán ako jednotlivci sa spoločne zúčastňujú predvolebného boja a to nie celoštátne, ale aby boli čo najbližšie svojim voličom a aj im sa zodpovedali za svoju prácu v parlamente. A tu sa teda núka niekoľko alternatív – 8 volebných obvodov podľa krajov, alebo 79 volebných obvodov podľa počtu okresov, kde by potom mohli kandidovať aj zástupcovia odborov, profesných organizácii ako aj občianskych združení. Každý variant je lepší ako doterajší spôsob parlamentných volieb. Hlavne politické strany by si to mali zobrať za svoje a nie sa strachovať, že takáto priamejšia demokracia by im mohla spôsobiť politickú a ekonomickú smrť. Tých zmien v ústrety priamej demokracie by bolo potrebné určite viac – zákon o referendách so znížením kvóra účasti aspoň na 30 %, zákon o zrušení financovania politických strán, zrušenie imunity, zákon o preukazovaní majetku, milionárska daň, zmena občianskeho zákonníka, zmena trestného zákona, zmeny v súdnictve, prokuratúre a polícii, zmeny v armáde SR, zmena zákonníka práce a pod.

Pandémia. K nej iba toľko – je až neuveriteľné, koľko lapsusov urobili nielen tzv. odborníci, ale aj samotná vláda v posudzovaní úrovne infekčnosti a chorobnosti. Stále si o nás myslia, že žerieme seno a nedokážeme triezvo a bez emócii posudzovať koronavírusa obmedzujúce opatrenia. Viac by sa mali zodpovední zamerať na účinnú prevenciu ako naháňať ľudí do povinného očkovania, keď je už aj tým koňom čo seno žerú, že ďalšími mutáciami sa síce zvyšuje infekčnosť ale klesá chorobnosť až to napokon prerastie do obyčajnej chrípky. Ľudia sa rodia a aj zmierajú, ale stále do blba ohromovať verejnosť, že nás prvotne zabíja covid – 19 a tým neustále strašiť verejnosť hraje do karát iba vládnej moci, pretože nás má pod kontrolou a v závislosti, potom sa im to vládne ako v rozprávke. Potiaž je ale v tom, že zabúdajú na riadenie štátu, alebo to robia vedobe, keďže nie sú schopní riadiť náš štát a toto sa deje aj v okolitých štátoch, žiaľ. Všade však ľudia protestujú, iba u nás je akési ticho, možno je to ticho pred búrkou.

Nad absolútne neschopnou a už takmer zločinnou vládou ľudia s kritickým myslením iba neveriacky krútia hlavou, mnohí až o 180 o, aj keď sa už blížime k stavu, že si tým častým vrtením už privodíme nebezpečie, že si ju vykrútime. Odvaha zdražela ako hovorí politológ Ján Baránek, aj cez toto všetko, aj keď asi budeme od hladu a nešťastia padať do vývrtiek, nie sme schopní prekročiť vlastný tieň, pretože sa mnohí domnievajú, že to nie je možné. Ale ja hovorím, že to možné je, iba nám pri tom nesmie prekážať to naše HORŠIE JA. To, čo všetci teraz prežívame sa nedá inak nazvať iba ak apokalypsa zodpovednosti. Akákoľvek nečinnosť v snahe o výmenu vládnej koalície je potom iba dôkazom, že sa nechcene stávame ich kolaborantami. Nik si určite neželá, aby to u nás prerástlo do stavu podobného udalostiam v Kazachstane.

19,5 % …

25.03.2023

Podľa najnovšieho prieskumu volebných prefencii od agentúry median, dosiahol Smer – SSD skvelý výsledok – 19, 5 % a o päť percent prebehol konkurenčný Hlas – SD. Je to výsledok vysokej dôvery v politiku Roberta Fica a odpor voči nemastnej neslanej politike Pellegriniho, ktorý je síce skvelým rétorikom, veľa toho nahovorí, ale vyhýba sa úzkostlivo akejkoľvek [...]

Spravodlivosť v krvi …

18.03.2023

Kde sa vzali, tu sa vzali, odrazu na pódiu TB stáli – demokrati, Hegeroví demokrati. Bola doba, kdedy bolo tých samozvaných demokratov ako maku, bolo sa treba vyhradiť voči mafiánom a fašistom. Ozaj, najjednoduchší spôsob, ako sa stať antifašistom je iných označiť za fašistov, bez dôkazov s ignoráciou prezumpcie neviny – no takto jednoducho jednajú samozvaní [...]

Smrteľné nebezpečenstvo – PS …

06.03.2023

Už niw strana SAS je liberálnym strašiakom, po prevzatí predsedníctva mladým Šimečkom však dovŕšila svoju premenu na totálne radikálnu liberálnu politickú stranu. Veď je všeobecne známe verejné vyjadrenie novopečeného predsedu, že je tvrdým propagátorom jedného svetového superštátu, kde pre štáty, ktorých nosnou kostrou je štátoprávne usporiadanie na národnom [...]

vojna na Ukrajine, Charkov

ONLINE: Chcú Rusi obsadiť Charkov? Lavrov naznačil, že by tvoril 'sanitárnu zónu' okolo Ruska

20.04.2024 07:35

Ruský záujem o Charkov môže súvisieť s vytvorením "sanitárnej zóny" okolo ruských obcí, aby boli mimo dostrelu ukrajinskej armády.

archeológovia, Kremnička, Banská Bystrica

Unikát na Slovensku aj v okolitých štátoch: Miesto brutálnych popráv skúmajú archeológovia

20.04.2024 07:00

V lokalite krvavého masakru ide o novátorský počin slovenskej archeológie. V banskobystrickej časti Kremnička odštartovali výskum na mieste masových popráv.

blinken

Vojaci USA odchádzajú z Nigeru. Krajina sa zbližuje s Ruskom

20.04.2024 06:07

Spojené štáty v piatok súhlasili so stiahnutím svojich viac ako 1000 vojakov z Nigeru a ukončením svojej prítomnosti v tejto krajine.

kastiel cunovo

Mestá a obce kritizujú nápad rezortu kultúry. Odkazujú: predaj pamiatok je zložitý, novinky situáciu zhoršia

20.04.2024 06:00

Rezort pripustil, že nemá v rozpočte vyčlenené prostriedky na ich kúpu a doteraz si predkupné právo neuplatnil ani raz.

jozefslavik22

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 86
Celková čítanosť: 205555x
Priemerná čítanosť článkov: 2390x

Autor blogu

Kategórie