Dám – nedám …

20. júna 2022, jozefslavik22, Nezaradené

Pomaly už ide o otrepané divadlo, čo ľuďom predvádzajú vládni politici, no najme vo vzťahu Matovič – Sulík, keďže sa za svet nedokážu dohodnúť, či možno je to aj iba akási hra patriotov ako najlepšie obalamútiť plebs tým, že s navonok priam predháňajú obaja ako chcú ľuďom pomôcť, no skutočnosť je taká, že ľudia už roky na sľubovanú účinnú pomoc zbytočne čakajú. Sľuby, sľuby – loňské snehy, zo sľubov sa ľudia nenajedia a to za situácie, keď pre obrovský nárast inflácie a neadekvátnej valorizácie príjmov ľudí sa celá krajina prepadá na samé dno prosperity. Znovu pripomínam, že ak sa ľuďom rýchlo, účinne a primerane nepomôže, ľudia sa prepadnú do chudoby a s nimi aj naša krajina, čo potom, o tom potom ?! Debaty na rôznych TV kanáloch v nedeľu iba orámovali celkový obraz o tom, ako nás politici klamú a okrádajú. Či opozícia, či koalícia, všetci sa unisomo snažia verejnosť presviedčať o tej svojej pravde, ako oni ľuďom pomáhajú, no výsledok je iba jeden – tá pomoc je beznádejne nedostatočná. Ľudia sú už unavení z neustáleho predkladania všakovakých grafov o tom, kto a ako za ich vlády ľuďom pomohol, tá pomoc však je iba ak v podobe odrobiniek z bohato prestretého stola a ak z neho niečo aj spadne na zem, politici to chvatne vyzbierajú, len aby sme sa s nimi nedaj Bože, nezadrhli.

Rusko nám aj Európe priškrtilo dodávky plynu, vraj pre nejaké poruchy na rozvodnej sieti. Tak, či onak, mnohí realisticky zmýšľajúci ľudia s tým rátali už skoršie. Nie tak tí naši politici, zmagorení ideológiou liberálnej demokracie, ktorí silne odporovali odpojenie sa od ruského plynu, pretože vraj s výnosmi za jeho dodávky Putin financuje vojnu na Ukrajine. Skutočnosť je ale taká, že sa Rusko zaobíde bez príjmov od európskych krajín a nájde si odberateľov inde. Možno sa Putin snaží iba znížením dodávok odberateľov iba postrašiť, no buď či labuť, ukázalo sa, že snaživci typu Heger, Korčok či aj Sulík ťahajú ako vždy za slabý tenký povraz a vo svetle týchto udalostí ich poklonkovanie EÚ a EK vyznieva iba ako úloha hlúpeho pícnika, posluhovača či pokorného služobníčka.

Vojna na Ukrajine pokračuje rovnakým štýlom opotrebovávacej vojny ako som už v niektorých svojich blogoch uviedol. Ukrajina, aj keď sa jej západ snaží zrýchliť a znásobiť hlavne dodávky ťažkých zbraní, nemá v takomto štýle vojny z dlhodobého hľadiska žiadne vyhliadky na vojenský úspech. Ukrajina má určite právo sa brániť, to jej nik neberie, Zelenskému však chýba triezvy pohľad na priebeh vojny, čo má za následok zbytočne množstvo utečencov, ranených či mŕtvych Ukrajincov. A to nehovorím o veľkého množstva zničenej infraštruktúry a obydlí. Puti zrejme neustúpi, nemá totiž kam, a keď ani Zelenský, výsledok bude ten, že sa tam bude bojovať a budú ľudia umierať ešte dlho, možno aj niekoľko rokov. Udivuje ma, že sa do tohto konfliktu ešte nenamontovalo OSN, mlčí a verejnosť má v hlavách veľký otáznik, prečo ?! Veď dohodnutie mieru je asi to najdôležitejšie zo všetkého. Zatiaľ rinčia iba zbrane a múzy ako sa hovorí mlčia. Dokedy ? Takýto spôsobom vybavovania si akýchsi imaginárnych účtov zo strany Ruska a neústupnosti Ukrajiny, či aj dodávky zbraní zo západu sa mier nedosiahne a ak, tak iba obojstranným, či trojstranným rokovaním za účasti OSN.

Takže dám – nedám. Matovič zrejme nepozná prirovnanie máš dať – dal.